Yargıtay'ın 11. Ceza Dairesi, bir dolandırıcının birden fazla kez dolandırma eylemi gerçekleştirmesinden dolayı kendisine verilen hapis cezasını bozdu. Dolandırıcı, kendisini "Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı" olarak tanıtarak bir kişiden para aldı. Ankara'da yaşayan bu kişi, tapu işlemlerinde yardımcı olacağını söyleyen dolandırıcıya 7 bin 795 lira gönderdi. Ancak işlemler yapılmayınca dolandırıldığını fark etti ve şikayetçi oldu. 

Dolandırıcı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 157. maddesi uyarınca dolandırıcılık suçundan dava açıldı. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, dolandırıcının etkin pişmanlık göstereceğini belirtmesi üzerine hapis cezasını 5 ay olarak belirledi. Ancak karara itiraz edildi.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Yargıtay'ın incelemesi sonucunda, dolandırıcının eyleminin zincirleme dolandırıcılık kapsamında değerlendirilmesi gerektiği sonucuna varıldı. Dolayısıyla, yerel mahkemenin kararı bozuldu. Zincirleme suç durumunda cezanın artırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Bu arada, dolandırıcının kullandığı yapı, popüler dizi Kurtlar Vadisi'nde yer alan gizli istihbarat birimine dayanıyordu. Dolandırıcı, kendisini "Kamu Güvenliği Teşkilatı" olarak tanıtarak insanları kandırdı. Ancak bu yapı, gerçek bir kurum değil, dizideki kurgusal bir öğeydi.