Olay dün Gaziantep Şahin Bey ilçesinde gerçekleşti. İmamı bıçaklayan şahıs olay yerinden kaçtı.

Gaziantep'te Kocaoğlan Mahallesi'ndeki Kabasakal Camisi'nde görev yapan cami imamı Mustafa Bulut, dini değerlere küfrettiği için bir adamı uyardı. Uyardığı adam tarafından bıçaklandı. Bulut'un durumunun ağır olduğu belirtildi. Gaziantep'te camide görevli olan imam, dini değerlere küfreden bir kişi ile tartıştı ve sonra bıçaklandı. İmamın hayati tehlikesi bulunurken, şüpheli olay yerinden kaçtı.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Akşam saatlerinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Y.S. ile başka bir kişi arasında tartışma yaşanırken bu esnada cami imamı Mustafa Bulut olay yerine geldi ve tartışanların araya girmesi sonrasında Y.S'nin oğlu A.S'nin olay yerine gelerek cami imamını bıçakla yaraladığı söyleniyor. 

Madde bağımlısı olduğu iddia edilen S.A.' nın oğlu A.S. bıçakla cami imamı Mustafa Bulut'a saldırdıktan sonra, imam kanlar içerisinde kalırken, şüpheli ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İhbarla olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan evli, 4 çocuk babası 42 yaşındaki  imam Mustafa Bulut, hastaneye kaldırılıp, yoğun bakın ünitesinde tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olaya karışan Y.S. ekiplerce yakalandı. A.S. 'yi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Bulut'u Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.