Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek yılın son kabine toplantısı, önemli gelişmeleri masaya yatıracak. Toplantıda, asgari ücret görüşmeleri, memur ve emekli maaşları, enflasyonla mücadele, terör operasyonları, ve İsrail'in Gazze bombardımanı gibi 5 kritik başlık ele alınacak.

Asgari Ücret Görüşmeleri

Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor


Asgari ücret komitesinin ikinci toplantısının ardından henüz belirlenmiş bir rakam olmasa da, yeni asgari ücretin ekonomiye etkisi ve işverene sağlanacak destekler masada değerlendirilecek.

Memur ve Emekli Maaşları


Kabinede, 2. 5 aylık enflasyon verileri ışığında memur ve emeklilere yapılacak artış görüşülecek. Yıl sonu enflasyonu doğrultusunda maaşlarda olası artışlar ele alınacak.

Terör Operasyonları


Irak'ın kuzeyindeki terör saldırıları sonrasında yapılan operasyonlar, kabinede detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Terörle mücadele kapsamında alınabilecek ek önlemler masaya yatırılacak.

İsrail'in Gazze Saldırısı


İsrail'in Gazze bombardımanının devam ettiği bir süreçte, Türkiye'nin izlediği diplomasi adımları ve bölgede kalıcı çözüm için atılabilecek adımlar ele alınacak. İnsani yardımların ulaştırılması ve hastaların tahliyesi gibi konular masada değerlendirilecek.

İsveç'in NATO Üyeliği


İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin süreç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde değerlendirilecek. Üyeliğin gerçekleşmesi için atılacak adımlar kabine toplantısında ele alınacak.