Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden toplam 7 bin 888 çiftin, gençlere evlilik desteği kapsamında başvurduğu faizsiz kredi programını duyurdu.

ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak

Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesinin desteklenmesi ve gençlerin korunması amacıyla oluşturuldu. Bu çerçevede, "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" başlatıldı, evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sağlanarak evliliklerinin sağlam bir temele oturması hedefleniyor.

Başvurular 15 Şubat'ta başladı ve onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira faizsiz kredi desteği sunuluyor. Ayrıca, çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitimle danışmanlık hizmetleri veriliyor.

Projenin pilot uygulaması, depremlerden etkilenen 5 ilçede gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar 7 bin 888 çift başvurdu, kredi resmi nikah sonrasında verilecek. Program, ilerleyen süreçte tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacak.

Başvuru şartları arasında, bir eşin depremde etkilenen illerden birinde ikamet etmesi, 18-29 yaş aralığında olması ve belirli suçlardan mahkum olmaması yer alıyor. Detaylı bilgiye "https://www.aile.gov.tr/duyurular/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi/" adresinden ulaşılabilir.