Orta Vadeli Program’da (OVP) kredi kartı kullanımının düzenleneceğine dair ifadenin yer almasının ardından bankalardan müşterilere mesajlar gelmeye başladı. Peki, kredi kartlarında nasıl bir düzenleme yapılacak? Halk TV'den Olcay Aldilek, kredi kartlarına dair atılacak adımları tek tek sıraladı. Aydilek'in iddiasına göre iktidar, bu hedef doğrultusunda bir yandan bankaların kredi vermesinin önüne geçecek, öte yandan da kredi kartı kullanımını "caydırıcı" adımlarla kademe kademe frenleyecek.

Kıdem tazminatında yeni gelişme: Bu şartları taşıyan alıyor Kıdem tazminatında yeni gelişme: Bu şartları taşıyan alıyor

İşte, kredi kartlarıyla ilgili beklenen adımlar;

Kredi Kartlarında Asgari Ödeme Tutarları Artırılacak: Kredi kartlarında asgari ödeme tutarları artırılacak.

Taksit Uygulaması Kısıtlanacak: Kredi kartına taksit uygulaması, belli alanlarda tümüyle ortadan kaldırılacak. Bazı alanlarda ise taksit sayıları düşürülecek.

Gecikme Faiz Oranları Artacak: Kredi kartlarında gecikme faiz oranları daha da artırılacak, can yakıcı oranlar gündeme gelecek.

Azami Gecikme Faiz Oranları Değişiyor: Kredi kartı azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11 oldu. Bu oran daha önce yüzde 2,43'tü.

Azami Akdi Faiz Oranı Yükseliyor: Nakit çekim veya kullanım işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 2,89'dan yüzde 3,57'ye yükseldi.