Banka Aidat Davasını Kaybetti

Bir tüketici, kredi kartından alınan aidat nedeniyle mahkemeye başvurdu. Bu dava sürecinde ise davacı tarafın banka olduğu belirtildi. Müşterinin aidat itirazını kabul etmeyen banka, mahkemede kaybetti.

Mahkeme Kararıyla Yeni Bir Yol Açıldı

Banka, müşteriye aidatsız kart sunulduğunu iddia etse de, mahkeme bu konuda kanıt bulunmadığı gerekçesiyle bankanın talebini reddetti. Bu durum, aylık aidatın haksız olduğunu düşünenler için mahkeme yolu açıldığını gösteriyor.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

"Ne Kadar Olursa Olsun, Hakkınızı Arayın"

Feyyaz Bulut Gürbüzer, Show Haber'e yaptığı açıklamada,

"Kredi kartı ekstremi kontrol ettiğimde yıllık kullanım aidatı alınmış. Duruşmada da haklı bulunduk. Önceki yıllarda kesmiyorlardı, bu yıl para kesimine başladılar. Haksız olduğunu düşündüğüm için e-devlet üzerinden başvuruda bulundum. Vatandaşlar, ne kadar olursa olsun hakkını arasınlar; banka sizden hiçbir şekilde haksız yere para alamaz" ifadelerine yer verdi. Bu önemli gelişme, kredi kartı aidatlarıyla ilgili vatandaşların hukuki süreçlerini nasıl yönlendireceğine dair önemli ipuçları sunuyor.