Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Sıralı köyünde yaşayanlar, kadrolu öğretmenlerin tayin istemesi üzerine okula gönderilen ücretli öğretmenleri kabul etmeyince okulda eğitim başlamadı. Köylüler, kadrolu öğretmenlerin gelmesini beklediklerini ifade etti.

Sıralı köyündeki okula 2023 atama döneminde 2 ücretli öğretmen atanmıştı, ancak köylüler, ücretli öğretmenlerin yeterince başarılı olmadığını iddia ederek öğretmenleri istemedi. Bu nedenle öğretmenler görevden alındı ve okulda dersler başlayamadı.

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anlamlı Hediye: "Cumhuriyet Ateşi" Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anlamlı Hediye: "Cumhuriyet Ateşi"

Köy Muhtarı Faysal Gündoğan, ücretli öğretmenlerin yeterince başarılı olmadığını düşündüklerini ve kadrolu öğretmen istediklerini belirtti. Ayrıca okulun tadilatının yapılmadığını ve öğrencilerin evde oturduğunu ifade etti.

Şanlıurfa Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici, ücretli öğretmenlerin ekonomik kaygılarla çalıştığını ve bu nedenle verimlerinin düştüğünü söyledi. Binici, Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre yaklaşık 130 bin öğretmen açığı bulunduğunu ve bu açığın hızla kapatılması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi ise köylülerin ücretli öğretmeni kabul etmemesinin ardından kadrolu öğretmen atamasının yapılamayacağını ve şu an için sadece ücretli öğretmen atanabileceğini ifade etti.