İki Somalili korsan, 5 milyon dolarlık fidyenin ödenmesi sonrasında 'MV Abdullah' adlı geminin 23 mürettebatıyla birlikte serbest bırakıldığını Reuters haber ajansına açıkladı.

Korsanlardan Abdirashiid Yusuf, "Parayı iki gece önce aldık ve sahte olup olmadığını kontrol ettik. Daha sonra parayı gruplar arasında paylaştık ve hükümet güçlerinden uzaklaşarak bölgeden ayrıldık" dedi. Yusuf, geminin mürettebatının da serbest bırakıldığını belirtti.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları: Dolar ve Euro ne kadar oldu? Serbest piyasada döviz açılış fiyatları: Dolar ve Euro ne kadar oldu?

MV Abdullah, Bangladeş bandıralı bir dökme yük gemisiydi ve mart ayında Mozambik'ten Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmek üzereyken kaçırılmıştı. Olay, Somali'nin başkenti Mogadişu'nun yaklaşık 600 deniz mili doğusunda gerçekleşti.

Korsanlık faaliyetleri 2008-2018 yılları arasında artış göstermişti, ancak son zamanlarda yeniden yükselişe geçti. Uzmanlara göre, Somalili korsanlar, Yemen'deki Husilerin Gazze'ye saldırı başlatmasının ardından Kızıldeniz'deki İsrail bağlantılı gemilere yönelik artan kaostan ya da genel anlamda denizlerdeki güvenlik önlemlerinin azalmasından faydalanıyor olabilir.