Mayıs Ayı Ödemeleri Hesaplara Ne Zaman Yatacak?

Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar

Mayıs ayı aile destek programı ödemeleri hakkında son dakika açıklaması geldi. E Devlet kapısı üzerinden yapılan duyuruda, Nisan ayı ödemesinin ardından Mayıs ayında hesaplara yatacak olan ödemelerin tarihi 15 Mayıs olarak belirlendi.

2022'den Bu Yana Süregelen Destek Programı

Aile destek programı, 2022 yılında hayata geçirilmişti. Proje, dar gelirli ailelere aylık 1250 liraya kadar ödeme yapılmasını öngörüyordu. Bunun yanı sıra, çocuk destek bileşeni kapsamında aylık 1900 liraya kadar ödemeler gerçekleştiriliyordu.

Programın devamı için yapılan açıklamada, Temmuz 2023 ile Haziran 2024 arasındaki dönem için de desteklerin devam edeceği belirtildi. Bu süreçte, hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları uygulanacak.

Haziran ayında gerçekleşecek olan ödemenin ardından, Temmuz 2024'ün ilk haftasında hesaplara yatması bekleniyor. Bu ödemenin ardından program sona erecek ve yeni bir döneme geçilecek.