17 Kasım 2023 Cuma günü, yavru vatan ve komşu ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Sayın Ünal ÜSTEL; eşi Sayın Fatma Zerrin ÜSTEL ve beraberi bulunduğu heyetle birlikte, Hatay Valisi Mustafa MASATLI’yı İskenderun ilçesinde makamında ziyaret etti.

Emekliler için Yeni İndirim ve Ücretsiz Hizmetler Geliyor Emekliler için Yeni İndirim ve Ücretsiz Hizmetler Geliyor

Samimi bir sohbet gerçekleştirikten sonra Başbakan Sayın ÜSTEL yaptığı konuşmada, geçmiş olsun dileklerini tekrarlayıp, İskenderun’da olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Gerekli imkanlar olduğu sürece Hatay için yardımlara devam edebileceklerini ifade etti.

Başbakan Ünal ÜSTEL, KKTC’yi temsilen voleybol maçlarına katılmak amacıyla aynı tarihlerde Adıyaman’da bulunan Şampiyon Melekler takımından da  6 Şubat depreminde hayatını kaybeden 24 sporcularının olduğunu ve  toplamda da 49 KKTC vatandaşının depremde hayatlarını kaybettiğini belirtti,

"Acımız, yasımız birdir " dedi.

Hatay valisi Mustafa MASATLI da Başbakan Ünal ÜSTEL ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 6 Şubat’ta tarihin en büyük felaketinin yaşandığını söyleyen Vali, “Bu süreçte de yaralarımızı sarmak için  bizleri yalnız bırakmayan KKTC devletine ve halkına, ülkemiz ve şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Vali Masatlı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, devletin tüm seferberliğiyle depremin yaralarının sarılması, Hatay’ın yeniden inşa ve ihyası için çalıştığını belirtti.

Ziyarette İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de hazır bulundu.