Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik yeni çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, yaz aylarında KYK yurtlarının uygun olanlarının bir aylık dönem için emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacağını duyurdu. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinin de emeklilere ücretsiz olarak hizmet vereceğini belirtti.

Emeklilerin beklentileri yüksek

Bakan Işıkhan, emekli aylıklarına yapılan zamları hatırlatarak, "Emeklilerimizin, emeklilik dönemini en iyi koşullarda geçirmelerini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Gelir-gider dengesinin korunduğu, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi inşa etmek en temel görevimizdir." ifadelerini kullandı.

Tasarruf tedbirleri 

Hükümetin son dönemde ciddi ekonomik ve politik adımlar attığını belirten Işıkhan, "Tasarruf tedbirleri ve verimlilik paketi kapsamında her kurum gibi biz de bu tedbirleri hayata geçirmeye başladık. Türkiye'yi kısa sürede enflasyonu kontrol altına alarak, kalıcı refah artışını sağlayacağız." dedi.

Hakan Kara'dan Uyarı: Erken Faiz İndirimi Ekonomiyi Olumsuz Etkileyebilir Hakan Kara'dan Uyarı: Erken Faiz İndirimi Ekonomiyi Olumsuz Etkileyebilir

SGK'nin yeni hizmet modeli

Bakan Işıkhan, bu yılın "Emekliler Yılı" ilan edildiğini hatırlatarak, emeklilere yönelik sağlanan imkanların artarak çeşitleneceğini belirtti. Yeni modelle SGK’nin sadece maaş ve ikramiye ödeyen bir kurum olmaktan çıkarılarak, sosyal açıdan da hizmet veren bir yapıya kavuşacağını söyledi.

Emeklilere yönelik yeni hizmetler

Emeklilere yönelik yeni hizmetlerin hayata geçirilmesinde birçok paydaşın desteği olduğunu belirten Işıkhan, "KYK yurtları yaz aylarında bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tesisleri de emeklilere ücretsiz hizmet verecek. Kamuya ait misafirhaneler, öğretmenevleri ve sosyal tesislerden emeklilerimiz yüzde 15 indirimli faydalanabilecek." dedi.

PTTcell’den özel emekli paketi

PTTcell, emeklilere özel bir paket oluşturduğunu açıklayan Işıkhan, "PTT Kargo'da emeklilere özel indirim sağlanıyor. TCDD'de yıl boyunca ana hat trenlerinde emekliler için yüzde 10 indirim uygulanacak. YÖK ile işbirliği kapsamında 'Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma' temelli 3. Yaş Üniversitesi yaygınlaştırılacak." şeklinde konuştu.

Yeni SGK hizmet modeli

Yeni SGK hizmet modeliyle emeklilerin toplumda aktif olarak yer aldığı ve katma değer üretebildiği bir sistemi hedeflediklerini belirten Işıkhan, daha pek çok yeniliği emeklilere ulaştırmayı planladıklarını ifade etti.