Yatırımcılar dikkat: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak? Rakam verildi Yatırımcılar dikkat: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak? Rakam verildi

İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO) ve deniz güvenliği firması Ambrey'e göre, ABD'ye ait Marshall Adaları bayraklı bir gemi, Aden Körfezi yakınlarında füze ile hedef alındı. UKMTO, geminin Yemen'in Aden şehri yakınlarında füze saldırısına maruz kaldığını belirtirken, kaptanın bu bilgiyi ilettiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, bölgedeki diğer gemilere dikkatli transit geçiş yapmaları ve herhangi şüpheli faaliyeti derhal yetkililere bildirmeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Son dönemlerde yaşanan bu tür saldırılar, özellikle Husilerin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık olarak ticari gemilere yönelik eylemlerine dayanıyor. Bu durum, birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almasına neden oldu.

Pentagon, 6 Aralık 2023'te Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık'ta da "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyon oluşturulduğunu duyurmuştu. Bu gelişmeler, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan ve küresel ticaretin önemli bir kısmının gerçekleştiği Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye atmış, küresel ekonomide potansiyel bir "tedarik zinciri krizi"nin başlamasına yönelik endişelere neden oldu.