Son açıklanan Mart ayı enflasyonu ile 12 aylık ortalama yüzde 55.91 olarak gerçekleşti. Yüzde 25 sınırının olmadığı bir senaryoda, kiralar bu oranda artabilecekti. Ancak, Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 44 olarak belirlendi. Bu verilere göre, Haziran ayı ortalama enflasyonunun yüzde 64.6 olması bekleniyor.

Kira Vergisi Ilk Taksit Odemesinde Son 10 Gun

Temmuz'da Kira Zam Oranları Ne Kadar Olacak?

Eğer Temmuz'dan itibaren yüzde 25 zam sınırı kalkarsa ve Meclis'ten bir uzatma gelmezse, kiralar Haziran ayı enflasyon oranına göre ayarlanacak. Örnek olarak, eğer Haziran ayı enflasyonu yüzde 64.6 olarak gerçekleşirse, Temmuz ayında kira zammı tavanı da bu oranda olacak. Bu durumda, 10 bin lira kira ödeyen bir kiracının yeni kirası yaklaşık 16 bin 600 lira olabilecek; 15 bin lira ödeyenin kirası ise 24 bin 690 lira seviyesine çıkabilir.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Yüzde 25 Zam Sınırının Geleceği Ne Olacak?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüzde 25 zam sınırının Temmuz'dan sonra kalkabileceğine işaret etti. Ancak bu konuda henüz kesin bir karar verilmedi. Kiracılar ve ev sahipleri, Meclis'ten gelecek açıklamaları dikkatle takip ediyor.