Adalet Bakanlığı 7. yargı paketi olarak adlandırılan çeşitli kanunlardaki düzenlemeler ile ilgili kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisinde imzaya sundu. AK Parti grubu milletvekilleri en kısa zamanda kanun teklifine imza atıp teklfi sunacağı öğrenildi. 7. yargı paketi olarak adlandırılan düzenlemede hayatı etkileyen birçok madde var. Bunlardan biri de ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan problemlerden dolayı açılan davalar ile ilgili.

Alınan bilgiye göre Kiraci ile ev sahibi arasında yaşanan kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklar için açılacak davalara ön koşul olarak arabulucuk sistemi koyulacak.

Ev sahibi ve kiraci tarafları ilk önce arabulucuğa başvurup davaya gitmeyen çözüm araması beklenecek. Çözüm çıkmazsa taraflar davaya durumu götürebilecek.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlar dışında  ticari davalar ve iş sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar bakımından, itirazın iptali, menfi tespit ve istirdat davalarına da ön koşul olarak arabuluculuk sistemi getirilerek genel olarak mahkemelerdeki işlem yükünü azaltılması hedefleniyor.