Geçtiğimiz akşam Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise geçtiğimiz hafta 6'lı masadan ayrıldığını açıklamış, masanın milletin iradesi yansıtan değerlerden uzaklaştığını söylemişti. Adaylık denklemine getirilen yeni formül ile masaya geri dönen Merak Akşener'in geri dönüşü birçok tartışmayı beraberinde getirdi.

Yaşananların gölgesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına HDP tarafından verilen olumlu mesajın ardından gözler, 6'lı masaya çevrildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Davutoğlu, HDP'nin meşru bir parti olduğunu, gerekli temasların kurulabileceğini söyledi:

''İlk turda seçimi kazanacağıma dair şüphemiz yok. Özellikle son yapılanmadan sonra ilk turda seçimi kazanacağız. Osman Öcalan'ı TRT ekranlarına çıkaranlar, döndüler altılı masanın altında HDP var dediler. HDP, meşru bir siyasi partidir. Osman Öcalan kırmızı bültenle aranan bir teröristti. HDP, meşru bir siyasi partidir. Cumhurbaşkanı, herkesten oy istemek durumundadır. Herkesle temas kurabilir. AK Parti'nin de MHP'nin de tabanına seslenecek.''