Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Çağrıda Bulundu: Ülkemize Yararlı Adımlar Atalım Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Çağrıda Bulundu: Ülkemize Yararlı Adımlar Atalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partideki seçim yenilgisinin ardından 'değişim' çağrılarına karşı koyabilmek için tüzük değişikliği yapacağı iddiaları gündemde. Gazeteci Şaban Sevinç'e göre, Kılıçdaroğlu'nun 11 seçim kaybetmesi ve 13 yıldır Genel Başkanlık yapmasına rağmen hala parti içindeki 'değişim' taleplerini bastırmak amacıyla tüzük değiştirme kararı aldığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun yapacağı açıklamayla CHP tabanını heyecanlandıracak ve 'en demokratik tüzük' olarak nitelendirilen 73 tüzüğü aşan bir tüzük değişikliği yapacağı ifade ediliyor. Bu değişiklikle milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyesi seçimlerinde üyelerin gücünün artacağı, genel sekreterliğin güçlendirileceği ve parti içi süreçlerin demokratikleştirileceği belirtiliyor. Böylece parti içinde daha katılımcı bir yönetim anlayışının oluşacağı ifade ediliyor.

"Kılıçdaroğlu değişim taleplerinin önünü kesmek için yapıyor"

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Şaban Sevinç, söz konusu iddiaları Kılıçdaroğlu'nun 'değişim' taleplerini bastırmak için yaptığını öne sürdü.

Sevinç, konuya ilişkin "Kılıçdaroğlu 11 seçim kaybetmiş 13 yıldır Genel Başkan, 2 kere tüzük değiştirmiş, şimdi '3. kez tüzük değiştireceğim' diyor tüzükle seçim kazanılır mı? Değişim taleplerinin önünü kesmek için yapıyor." diye konuştu.