Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin IBAN üzerinden gerçekleştirdiği transferleri titizlikle denetlemeye başladı.

Banka hesaplarından ödemeleri alıp fiş düzenlemeyen işletmelere ve fatura düzenlemeyenlere cezalar kesilecek. Bu cezalar, belge tutarının yüzde 10'u oranında olacak ve en az 3.400 TL olarak belirlendi. Vergi kaybı oluşturan işletmeler vergi incelemesine tabi tutulacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Öğretmenler, Haftalık Ders Saatlerinin Artırılmasını İstiyor Milli Eğitim Bakanı Tekin: Öğretmenler, Haftalık Ders Saatlerinin Artırılmasını İstiyor

Beyan dışı hasılat nedeniyle vergi incelemesi yapılıyor ve dönem matrahları tespit edilerek vergi cezaları uygulanıyor. İşletmelerin ve ilişkili hesapların IBAN yoluyla yapılan tüm transferleri detaylı olarak inceleniyor. Ayrıca, işletme sahipleri, aile üyeleri ve çalışanlarının hesapları ile kiralanan hesaplar da denetleniyor. Banka işlemleri, tapu kayıtları ve araç sicilleri gibi veriler de incelenerek analiz ediliyor.

Gerçek gelirlerini beyan etmeyenler denetim sürecine dahil ediliyor. Kiralık hesaplar da, terör finansmanı, kara para aklama, yasa dışı bahis gibi suç unsurlarını içeren eylemler açısından MASAK mevzuatı çerçevesinde inceleniyor.