Güncel

Kılıçdaroğlu: Seçimi kazanırsak hep beraber Çankaya'ya yürüyeceğiz

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eski köşkü olan Çankaya Köşkü'nün önemini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün mütevazı bir köşkü olan Çankaya'nın, milletin onuru ve gururu olduğunu belirtti. Ayrıca Çankaya'nın Cumhuriyet'in bağımsızlığı ilan edildiği yer olduğunu ve Kurtuluş Savaşı'nın temellerinin atıldığı yer olduğunu ifade etti.

Abone Ol

Millet İttifakı'ndan cumhurbaşkanı adayı olan muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nevşehir'de halka hitap etti. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada cinsiyet, yaş, köken ayrımı gözetmeksizin tüm yurttaşlar arasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Gençler ve kadınlarla birlikte Türkiye'ye yeni bir ufuk kazandırma sözü verdi. Ayrıca, ciddi kırsal nüfus azalması sorununu çözme ve çiftçileri ve üreticileri destekleme sözü verdi. İthalata bağımlılığı eleştiren Kılıçdaroğlu, milli üretimin ülke refahı için önemine vurgu yaptı. Ayrıca eğitim, teknoloji ve inovasyonda ilerleme ihtiyacını vurguladı.

"Çankaya, milletin onuru ve gururudur"

"Benim saraylarda gözüm yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mütevazı bir köşkü vardır, Çankaya'dır. Seçimi kazanırsak hep beraber Çankaya'ya yürüyeceğiz. Çankaya, milletin onuru ve gururudur, Cumhuriyetin bağımsızlığı ilan edilmiştir. Çankaya'da Kurtuluş Savaşı'nın temelleri atılmıştır. Niye Çankaya'yı terk edelim, niye tarihimize sırtımızı çevirelim. Zaten 6 lider söz verdik. Çıkaracağımız bir numaralı genelge savurganlığı önleme genelgesi olacak. Savurganlığı önlemek için söz verdim. İlk yapacağım işlerden biri de 16 uçağı satacağım. Orman yangınlarını söndürmek için yangın söndürme uçakları alacağız. Yazın bir tarafa, bay Kemal unutmaz ve verdiği sözü tutar."