Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılarak sanayicilerle bir araya geldi. Toplantıda, ekonomi politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ahi Evran Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Bakan Şimşek'in yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve birçok sanayici ve iş insanı katıldı. Toplantının açılışında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Bakan Şimşek'e teşekkür ederek, ekonomideki zorlu süreçlere rağmen üretimin ve ihracatın devam ettiğini belirtti.

Yalçın, Kayseri'nin azmi ve kararlılığının ekonomik başarılarına yansıdığını vurgulayarak, şehrin cari fazla veren bir il olduğunu ve ihracat rakamlarının önemli ölçüde arttığını ifade etti. Ayrıca, Bakan Şimşek'in liderliğindeki güçlü ekonomi yönetimine olan güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi ve üretim, istihdam ve ihracatı artırmaya odaklandıklarını belirtti.

Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu

Konuşmasında, Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşunu da kutlayan Yalçın, Türkiye'nin yüzyılını hedefleyen adımlarının artmasını temenni etti.

Bakan Şimşek ise sunum eşliğinde yaklaşık 2 saat süren konuşmasında, Türkiye ekonomisinin genel durumu ve ekonomi politikaları hakkında bilgiler verdi. Toplantı, Bakan Şimşek'in sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.