Burak SARSILMAZ // KAMUDANHABER

Memurlar ve emekliler herkesin bildiği üzere Ocak ayında maaşlarına yapılan zamdan memnun kalmamış, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan zammı yüzde 5 oranında yükselterek, yüzde 30'a yükseltmişti.

Söz konusu yükseltme ile de memur ve emekliler yapılan zamdan memnun kalmadı.
O dönemde iktidara yakın bir çok gazeteci, memur ve emekliye seçim öncesinde ek bir zam yapılacağını bu nedenle Ocak ayındaki zammın düşük tutulduğunu ifade etmişti.

SEÇİME SAYILI GÜNLER KALDI

Seçime sayılı günler kala memur ve emeklinin gözü kulağı gelecek bir ek zam kararında. Zira seçim öncesinde maaşlarına yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle zam bekliyorlar.

Ocak ayında istediğini alamayan kamu personeli ve emekliler en azından seçim öncesinde haklarının verilmesini istiyorlar.
Tüm bunlar olurken, çıkan bir kaç kulis haberinin dışında ne sendikalardan ne de o yılbaşında "seçimden önce ek zam verilecek" diyen iktidara yakın gazetecilerden ses yok.

Memurlar seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyorlar ancak nafile.

Bu şartlar altında memurlara ve emeklilere seçim öncesi ek zam zaruri hale gelmiştir. Yıl başında zam miktarı düşük tutulan bu kesimin, seçim öncesinde gönüllerinin alınması yani haklarının verilemesi gerekmektedir.