Son zamanlarda kamu sektöründe yaşanan personel açığını giderme amacıyla devlet, çeşitli daireler ve kamu hastanelerine 1658 yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Alım, güvenlik görevlisi, temizlik personeli, şoför, sağlık personeli ve işçi gibi çeşitli kadrolarda gerçekleştirilecek. Bu alımın, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alan devlet daireleri ve kamu hastanelerine yönlendirileceği aktarıldı.

Adaylarda aranılan şartlar ve kadrolar

Başvuru sürecine dahil olmak isteyen adaylar için belirlenen genel şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak ve atanacakları görevi yerine getirmeye engel bir sağlık problemi bulunmamak gibi maddeleri içeriyor. Erkek adaylar için askerlik durumları ve adayların geçmişte belirli suçlardan mahkum olmamış olmaları gibi kriterler de başvuru şartları arasında yer alıyor.

Alım yapılacak kadrolar arasında büro personeli, temizlik görevlisi, bahçıvan, eczacı, hemşire, sağlık teknikeri, röntgen teknisyeni, güvenlik görevlisi, şoför, teknisyen, destek personeli ve arama kurtarma teknisyeni gibi pozisyonlar bulunuyor.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Sağlık bakanlığından alım açıklaması

Sağlık Bakanlığı da, bu geniş çaplı personel alım kampanyasına dair detayları paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılı sonuna kadar çeşitli alımların yapılacağını ve bu alımların güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, tıbbi sekreter gibi birçok kadroda gerçekleştirileceğini belirtti.