KGK, resmi duyurusunda Ankara ve İstanbul illeri için memur alımı yapacağını ilan etti. Alım, çeşitli pozisyonlar için geçerli olup, adaylar e-Devlet platformu üzerinden başvuruda bulunabilecek. Adayların, 2 Nisan ile 14 Nisan 2024 tarihleri arasında başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Başvuru şartları arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel koşulları karşılamak, belirli yükseköğretim programlarından mezun olmak, 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS A Grubu sınavlarından en az 80 puan almış olmak, 35 yaş sınırını aşmamış olmak ve görevini sürekli yapmaya engel bir durumun bulunmaması bulunuyor.

Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

Adaylar için önemli bilgiler

Başvuruda bulunacak adaylar, tercihlerini KGK'nın Ankara veya İstanbul'daki birimleri arasında yapabilecek. Bu süreçte, 18 uzman yardımcısı (genel alan) kadrosu için alımlar da gerçekleştirilecek ve bu pozisyonlar için belirlenen özel şartlar ve gereklilikler bulunuyor.