Irak'ın kuzeyinden gelen üzücü haberlerle sarsılan Türkiye, son bir ay içinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan çatışmalarda 12 Mehmetçiği şehit verdi. Terör örgütü PKK'nın, Suriye'den Irak'ın kuzeyine gönderdiği teröristlerin, mağara ve tünelleri kullanarak üs bölgelerine sızdığı belirlendi. Ayrıca, PKK'lılara İsrail tarafından sağlanan GPS ve teknolojik cihazlarla askeri eğitim verildiği ve tatbikatlar düzenlendiği ortaya çıktı.

Aralık ayının son günlerinde sisli havayı fırsat bilen teröristler, iki geçici üs bölgesine sızmaya çalıştı, ancak Türk askerleri kahramanca direnerek saldırıyı püskürttü. Ancak, benzer bir taktikle, yoğun sis ve tipi sebebiyle üs bölgelerine düzenlenen saldırıda 12 Mehmetçik şehit oldu.

PKK'nın strateji değişikliği ve kış aylarını saldırı amaçlı kullanma kararı, güvenlik güçlerini endişelendirdi. Teröristlerin Suriye'de aldıkları eğitimden sonra Irak'a gönderilerek kasaba ve köylerden sivil araçlarla geçtikleri, Erbil'in Sidekan kasabasından yaya olarak Hakurk'a ulaştıkları belirlendi. Teröristlerin, tünel ve mağaraları kullanarak Sergari'ye gitmek üzere üç kola ayrıldığı tespit edildi.

Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir

Uzmanlar, Osmanlı'nın sınır bölgelerinde yer altına inşa ettiği askeri karakolların günümüzde de etkili olabileceğini ifade etti. Ancak, teröristlerin arkasındaki güçlere dikkat çeken uzmanlar, Türkiye'nin İsrail'e karşı takındığı tavır ve uluslararası ilişkilerin bu saldırılarla bağlantılı olabileceğini vurguladı.