Son günlerde Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarının perde arkası, ülkede geniş yankı uyandırdı. Türkiye Gazetesi'nden Yılmaz Bilgen'in haberine göre, Irak'ın kuzeyindeki üs bölgelerine sızma planları, Suriye'de özel eğitimden geçirilen teröristler aracılığıyla gerçekleştirildi. İddialara göre, ABD ve İsrail, teröristlere modern silahlar sağlayarak özel eğitimden geçirilmiş birlikleri Suriye'ye yönlendirdi.

UYDU PKK'NIN HİZMETİNDE

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

PKK'nın Irak saldırısından birkaç gün önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Corella PKK kontrolündeki Kamışlı'ya geldi. PKK-YPG ile koalisyon güçlerinin gizemli tatbikatlarının sürdüğü günlerde işgal hattını ziyaret eden Corella, terör elebaşı Ferhat Abdi Şahin'e destek sözü verdi. Emekli komutan Mithat Işık "Suriye'deki tatbikatların hedefinde Türkiye'nin olduğu Irak saldırılarıyla gün yüzüne çıktı" diye konuştu. ABD ve müttefiklerinin 8 yıl boyunca Suriye'ye yığdığı silah ve teçhizata dikkat çeken Işık "Batılı güçler, Türkiye'nin bölgede aldığı inisiyatiften rahatsız. Ordumuz bu yıl, her kış boşalttığı geçici üs bölgelerinden çekilmeme kararı aldı. Terör cephesi, kar ve tipiyi fırsat olarak gördü. Uluslararası koalisyondan eğitim, silah, cephane ve teçhizat alan teröristlere kesintisiz uydu desteği sağlandı. Uydudan verilen koordinat ile Zap, Hakurk, Gara, Metina'daki üs bölgelerine sızdılar. Aldıkları talimat ve uydu verileri ışığında saldırdılar" ifadesini kullandı.


İSRAİL'DE YALAN RÜZGARI

12 şehit verdiğimiz saldırılar Gazze'de soykırım yapan İsrail'de de büyük yankı buldu. İsrail medyası, Türkiye'nin PKK kampları ve petrol tesislerine yaptığı operasyonları 'sivil kıyımı' diye lanse etti. Saha kaynakları, Kamışlı ve Aynel Arab'ta iki üssü olan İsrail'in, PKK'ya özel eğitim verdiğini belirtti. Emekli Albay İlhan Yılmaz Cömert "İşgal rejiminin Irak'ta da güçlü alt yapısı var. İsrail ve müttefikleri hem Gazze'yi gündemden düşürmek hem de Gazze'ye sahip çıkan Türkiye'ye mesaj vermek için terör örgütünü yönlendirdi" dedi.