Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret zammı, memur maaşı ve emekli aylığı artışlarıyla ilgili gelişmeler hız kazanıyor. Yeni kabine oluşumunun ardından gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Bakan Vedat Işıkhan, ilk kabine toplantısının ardından seçim döneminde verilen sözleri hayata geçirmek için harekete geçti.

Öncelikli olarak, milyonlarca asgari ücretlinin beklediği asgari ücrete ara zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve Bakan Işıkhan başkanlık edecek. Haziran başında açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon verileri de dikkate alınarak yapılacak ara zamda, yüzde 30'luk bir zam ön plana çıkıyor ve net ücretin 11 bin 58 lira (brüt 13 bin 10 lira) seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Bakan Işıkhan, memur maaşı zammı, asgari ücret zammı ve emekli aylığı artışları gibi konuların yanı sıra toplumsal refahı korumaya yönelik uygulamaları da devreye alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, dar gelirlilerden asgari ücretlilere, memurlardan kamu işçilerine ve emeklilere kadar geniş bir kesimi kapsayan gelir artırıcı düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor.

Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Bakan Işıkhan'ın masasındaki bir diğer önemli konu ise memur ve emekliler için zam hazırlıkları. Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından yararlanan emekliler, enflasyon zammının yanı sıra refah payı da alacaklar. Ayrıca, memurların maaşlarında ve ek göstergelerinde düzenlemeler yapılacak. 470 binin üzerinde memur, 3600 ek göstergeden yararlanacak ve bu düzenleme ile birlikte maaşlarda artışlar gerçekleşecek.

Kamuda taşeron işçilik döneminin sona erdiği vurgulanırken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 900 bin taşeron işçi kadroya alınacak ve 100 bin taşeron işçisi daha kadroya geçiş yapacak. Bu adım, kamuda istihdam dengesini sağlamayı hedefliyor.