Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hollanda ziyaretinde gerçekleşen toplantılarda, Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Liesje Schreinemacher ile bir araya gelerek, Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari ilişkileri derinleştirmek ve karşılıklı yatırım fırsatlarını güçlendirmek amacıyla JETCO Protokolü'nü imzaladıklarını duyurdu. Bolat, toplantının ikinci gününde yapılan görüşmede, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi adına birçok konuyu ele aldıklarını belirtti.

Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu? Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu?

Toplantıda, döngüsel ekonomi, yeşil dönüşüm, inovasyon gibi stratejik alanlarda işbirliğini artırmaya yönelik kararlar alındı. Bolat, Türkiye'nin gücünü artırmak için ortak yatırımlar, müteahhitlik, enerji ve turizm gibi sektörlerin detaylı bir şekilde ele alındığı JETCO Protokolü'nün, her iki ülke için olumlu sonuçlar doğurmasını temenni etti. Ayrıca, Türkiye'nin kesintisiz büyüyen ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.