Dünkü Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı konulu toplantısından ortak anlayış kararı çıkmıştı. Meral Akşener'in il başkanları ve kurmaylarını acil toplantıya çağırması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. İddialar Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmediği ve iki büyükşehir belediye başkanını aday olarak önerdiği yöndeydi.

Nitekim bugün Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın önünde yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendilerine diretildiğini ve kendilerinin iki büyükşehir belediye başkanının gerekeni yapıp kendi tabirleriyle "ateşten gömlek giyerek" aday olmalarını istedi. Meral Akşener bu çıkışıyla Millet İttifak'ından ve Altılı Masa'dan ayrılığını gösterdi. 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, yeni açılan Sözcü TV'nin yayınına katılarak sorulara cevap verdi.

İYİ Partili Rıdvan Uz, İYİ Parti'nin Masa'yı dağıtmadığını söylerek kendilerine "kibarca kapı gösterildiğini" söyledi. 

“İYİ Parti’ye kibarca kapı gösterildi” 

Rıdvan Uz, sözlerine ek olarak milletin sözcüleri olduklarını ve anketlerde daha yüksek çıkan İmamoğlu ve Yavaş'ı desteklediklerini söyleyerek Meral Akşener'e "imza atmasın, biz açıklayalım sonradan Meral Hanım imzalar" dendiğini belirtti.

İYİ Partlili Rıdvan Uz'un açıklaması şöyle:  "Altılı Masa ilk defa adayları konuştu. bu aday konuşulurken Kemal Bey’in kendi adaylığı gündeme getirildi. İyi Parti olarak kazanacak aday vurgusu yapıyorduk. Masada da bu bağlamda, elimizdeki anketlerle herhangi bir aksiliğe uğramadan kazanacak aday Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu önde çıktı. Dolayısıyla biz masaya CHP’li bu arkadaşlarımızın isimlerini ilettik. 

Bu  bağlamda çok ciddi olarak Kemal Bey, “Hayır bu arkadaşlar aday olmayacak, böyle bir anket çalışmasını da biz doğru bulmuyoruz. Ben adayım diyerek. 5 parti imzalasın, Meral Hanım imzalamıyorsa kendi bunu daha sonra değerlendirsin. Gitsin arkadaşlarıyla görüşsün gibi nobran bir tavırla karşı karşıya kalınca… Bu tavrın çok doğru olduğunu düşünmüyoruz.

Nasıl her çarşamba günü TBMM meclisinde millet kürsüsü oluşturarak milletimizin sesini iktidara duyuruyorsak, yine bu sesi aynı masada olduğumuz arkadaşlarımıza da iletmekle yükümlüydük. Bunu gerçekleştirmek adına oradaydık.

Bunu söylediğimizde, bunun kabul görmemesi kapıların bu bağlamda kapatılmış olması bizi de böyle bir karar almaya, genel idare kurulunun oy birliğiyle sevk etmiştir.” diyerek olayın perde arkasını aktardı.