Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

İYİ Parti lideri Meral Akşener'i eleştiren ve istifasını isteyen Kurucular Kurulu üyeleri Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp'i ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Disipline sevk edilen isimler arasında yer alan Ethem Baykal, konuk olduğu programda Akşener'i topa tuttu.

''AKŞENER İLE İMAMOĞLU BİRBİRLERİNİ SEVMEZLER''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun birbirlerini sevmediğini söyleyen Baykal, aralarında suni bir sevginin olduğunu belirtti:

''Sayın genel başkanımızın tiyatro yeteneği çok fazla. Özelde nasıl düşündüğünü ben biliyorum İmamoğlu’na karşı. İmamoğlu’nu sevmediğini net bir şekilde biliyorum. İkisi de sevmez birbirlerini, hepsi tiyatrodur bunların. Şimdi bekliyorlar İmamoğlu önden giderse onunla Kılıçdaroğlu önde giderse onu destekleyecekler.''

''TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPARAK ÖMÜR BOYU GENEL BAŞKAN OLACAK''

İYİ Parti lideri hakkında skandal bir iddiada da bulunan Ethem Baykal,  Meral Akşener'in Eylül ayında tüzük değişikliğine giderek ömür boyu genel başkan olacağını öne sürdü.

Bundan bir ay önceki kurultayda beni atmaya çalıştı ama başaramadı. 28 Mayıs’ta herkes Kılıçdaroğlu ve Akşener’in kaybettiğini öğrendiğinde ben Meral Akşener’i istifaya davet ettim. Kimse bize partinin aleyhine çalıştı diyemez, partinin tüzüğünü yazan biriyim ben. Bizim tüzüğümüze göre Akşener’in 3 yıl sonra siyasi hayatı bitecek ama Eylül ayında tüzük değişikliğine giderek ömür boyu genel başkan olacak.