İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimler için CHP ile olası bir ittifak ihtimaline karşı kendisine yöneltilen soruya parti tabanlarının fikrini açıkça söyleyerek  'sıcak bakılmayan' ittifak olduğunu söyledi.

Kendilerini anlatmaktan alıkoyacak hiçbir parti ile ittifak kurulmasına karşı İYİ Parti teşkilatının sıcak bakmadığına dair yaptıkları tespiti paylaşan Kavuncu, şunları kaydetti:

''O konuyla ilgili genel merkezimizin almış olduğu bir karar, herhangi bir görüşme henüz neticelenmedi, yapılmadı. İlerleyen süreçte en kısa sürede bu konuyla alakalı da genel merkezimiz bir karar alacaktır. Bir işbirliği olur mu, olmaz mı onu bilemem. Ama dolaştığım 30'a yakın il başkanlığında, parti tabanımızda, teşkilatlarımızda bundan sonraki süreçte ne olmadığımızı değil, ne olduğumuzu anlatacak bir şekilde seçime gitme arzu ve isteği çok yüksek. Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma parti tabanımızın da sıcak bakmadığına dair tespitimizi burada sizlerle net olarak paylaşabilirim ama nihai karar elbette partimizin ilgili organlarınındır. Bizim vazifemiz teşkilat başkanlığı olarak tabanla siz kıymetli teşkilat mensuplarından duyduğumuzu genel merkezimize, genel başkanımıza aktarmak, iletmektir."

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

'CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE KOLAYLIKLAR DİLİYORUZ'

Seçimlerin ardından CHP'de başlayan parti içerisinde karışıklıklarla ilgili fikri sorulan Buğra Kavuncu,  bir başka partinin geçirdiği bir süreçle ilgili yorum yapamayacağının altını çizerek, şunları söyledi:

''Her partinin içerisinde kendi iç mücadelesi olur. Bir başka partinin geçirdiği süreçle ilgili bizim bir yorum yapmamız, herhangi bir beyanda bulunmamız çok doğru olmaz. Cumhuriyet Halk Partisine kolaylıklar diliyoruz."