İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dair ciddi suçlamalarda bulunan İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale'nin açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu

Bankamatik memurlarını işten çıkaracağım

Özlale, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personel yapısını sert bir dille eleştirdi. Belediyede çalışanların yarısının "bankamatik memuru" olduğunu savunan Ümit Özlale, "Bu fazlalıkları temizlemeyi planlıyorum," dedi. Özlale'a göre, "bankamatik memuru" terimi, işe gelmeyen fakat maaş alan personeli ifade ediyor.

İzmir çöp kokuyorsa, iyi yönetilmiyor demektir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 53 bin personelle iş yapamamasını da ayrı bir eleştiri konusu yapan aday, "Bu kadar personelle İzmir'in çöpünü bile toplayamıyorsanız, belediyecilikte bir sorun var demektir," ifadelerini kullandı. Özlale, İzmir'in çevresel sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir herhangi bir partinin kalesi değil

Özlale, 'İzmir, CHP'nin kalesidir' anlayışının yanıltıcı olduğunu söyledi. "İzmir, herhangi bir partinin kalesi olamayacak kadar tarihi ve önemli bir şehirdir," dedi. Özlale, İzmirlilerin kolay ikna olmayan, muhalif bir yapısı olduğunu ve bunun herhangi bir siyasi partinin tekeline giremeyeceğini belirtti.

Daha iyi bir belediye başkanı olacağım

Özlale, kendi adaylığına olan inancını "Daha iyi bir belediye başkanı olabileceğim" diyerek ifade etti. İzmir'in sorunlarını yakından bildiğini ve bu sorunlara daha etkili çözümler getirebileceğini dile getirdi.