İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Anayasa Mahkemesi'nin Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki bazı maddelerin iptaline ilişkin kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Zorlu, yazılı açıklamasında, iptal kararının, parti olarak yaptıkları eleştirilerin yerinde olduğunu ve kanunun geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Zorlu, kararın öğretmenlerin sorunlarını çözmeyeceğini ve uygulama açısından daha fazla karmaşaya yol açacağını belirtti. Ayrıca, "Bu iptal kararı, bizim kanunla ilgili eleştiri ve önerilerimizin yerindeliğinin tescili olmuştur. Zira İYİ Parti olarak daha ilk ortaya çıktığı andan itibaren bu tasarının, öğretmenliğin itibarını zedelediğini, öğretmenleri ve öğretmenler odasını ayrıştırdığını, mesleki becerilerinin gelişmesine bir katkı sağlamadığını, öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olarak ayrılamayacağını defalarca söyledik." ifadelerini kullandı.

Zorlu, ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen yıl ilgili kanunun iptal edilerek, çağdaş ve bilimsel temellere dayanan, öğretmenlik mesleğinin tüm boyutlarını ele alan ve toplumsal mutabakatla oluşturulan yeni bir kanunun hazırlanması gerektiği çağrısını hatırlattı. Bu bağlamda, hükümeti iptal kararını bir fırsat olarak değerlendirmeye davet eden Zorlu, "Dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizin yanındayız." şeklinde konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi