İYİ Parti içindeki gerginliklere bir yenisi eklendi. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, ihraç istemiyle disipline sevk edilmiş ve partisinin lideri Meral Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar'a yönelik suçlamalarda bulunmuştu. Dikbayır, şimdi de bu iddiaların ardından Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu ve Akşener’in oğlu Fatih Akşener hakkında iddialarda bulundu.

Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu

Dikbayır, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı'nın iş insanlarından kayıt dışı para toplayıp Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar’a ve Bekar'ın eşine verildiğini iddia etmişti. Bu iddialar üzerine Esma Bekar, hukuki süreç başlatacağını açıklamıştı.

Ümit Dikbayır, yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların arkasında durduğunu belirterek, "Bu sözlerin altına imzamı atarım" dedi ve siyasetin doğru ve dürüst bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Esma Bekar hakkında daha önce iki kez şikayette bulunduğunu ve bu durumun pek çok kişi için cesaret kırıcı olduğunu ifade etti.

İhraç edilmesi durumunda bağımsız kalacağını belirten Dikbayır, AKP'ye gitmeyeceğini ve tüm iddiaların yalan olduğunu söyledi. Ayrıca, Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in parti içinde etkili bir rol oynadığına dair iddialarda bulundu. Dikbayır, Fatih Akşener'in en az dört senedir parti içinde etkili olduğunu ve parti binasında çalışma ofisi bulunduğunu öne sürdü.