İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçim afişlerinin duyurulması için asılmasında CHP'li belediyelerin istemediği iddiasın bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise iddiaları kabul etmedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı: Rotasyon ve Öğretmen Hakları Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı: Rotasyon ve Öğretmen Hakları

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu açıklamalarında, "Ne zaman görülmüş bir siyasi partinin propagandasının bir belediye ifadelerini kullandı.

Söz konusu olay; İYİ Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçim afişlerinin reklam alanlarına asılmasının istenmediğini belirtilmesiyle başladı.

"Açıklamaların ardından herhangi bir girişim olmamıştır"

Partiden gelen duyuruda, İYİ Parti'nin CHP ile ittifak olmayıp 81 kente kendi adaylarıyla seçimde yer alma kararına değinildi.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, afiş tartışmasının ardından CHP'li belediyelerden bir geri dönüş olmadığını belirtti. Zorlu, "Açıklamalar üzerinden 24 saat geçti" diyerek tepkisini belli etti.

Zorlu sözlerine şunları ekledi:

"Sayın İmamoğlu ve Özel, bu konuda açıklama yaptılar. İkisinin de açıklaması üzerinden 24 saat geçti. Bize herhangi bir şekilde, bu şirketle anlaşmamız olduğu halde parasını ödemiş olduğumuz halde ve birisi CHP’nin Genel Başkanı, diğeri İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başkanı. Bu açıklamaları yapmış olduğu rağmen herhangi bir olumlu seyir, adım, girişim olmamıştır"  şeklinde konuştu.