Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, 2023 yılına depremlerle başlanan zorlu süreçte, eğitim öğretimde ciddi sıkıntılar yaşanmadığını ifade etti. Deprem bölgesindeki okulların Eylül ayında başlayan eğitim-öğretim süreci için önceden belirlenen takvime uygun bir şekilde onarıldığını ve öğrencilerin sağlıklı bir eğitim alabilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Açıköğretimde Kayıt Silme Süreci Devam Ediyor! YÖK'ten Açıklama Geldi Açıköğretimde Kayıt Silme Süreci Devam Ediyor! YÖK'ten Açıklama Geldi

Bakan Tekin, depremin yaralarını sarmak amacıyla hasar gören okulların onarımının yanı sıra, devam edilemeyecek durumda olan okullar için alternatif kamu binalarının planlandığını belirtti. Bu önlemlerle birlikte, öğrencilerin kesintisiz bir eğitim almalarının sağlandığını ifade etti.

Özellikle deprem bölgesindeki çocukların öğrenme kayıplarını telafi etmek adına açılan kurslara da değinen Bakan Tekin, bu çerçevede zorunlu kurslara tabi tutulan öğrencilerin desteklenmeye çalışıldığını dile getirdi.

Bakanın ayrıca vurguladığı bir konu da öğretmen atamaları oldu. Deprem nedeniyle planlanan takvimin uygulanamayacağını, ancak en yüksek sayıda öğretmenin atanmaya çalışılacağını belirten Tekin, bu sürecin depremin etkilerini en aza indirme amacını taşıdığını ifade etti.