İYİ Parti içerisinde Genel Başkanlık için adaylığını duyuran Müsavat Dervişoğlu, partisinin bağımsızlığını vurgulayarak, "Partimizi dış etkenlere teslim etmek asla söz konusu değil" dedi. Dervişoğlu, İYİ Parti'nin bir rant grubunun tasarımı olmadığını belirtirken, "Bu parti, doğrudan Türk milleti tarafından kuruldu. Biz sadece tabelasını astık" ifadelerini kullandı. Ayrıca, partinin kuruluş sürecinin, iktidarın rahat olduğu ve muhalefetin memnun olduğu bir dönemde gerçekleştiğini dile getirdi.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Dervişoğlu, partisinin temel iradesini oluşturduklarını ve iktidarı hedeflediklerini belirterek, "Tek adam rejimi altında ezilen bir ülke değil, demokratik bir ülke hayal ediyoruz" diye ekledi. Türkiye'nin kaderinin tek bir kişinin heveslerine terk edilemeyeceğini vurgulayan Dervişoğlu, AK Parti hükümetinin refahı paylaşmak yerine yoksulluğu yönettiğini söyledi.

Ayrıca, hükümete yönelik eleştirilerini de sıralayan Dervişoğlu, "Bu durumda hükümete söylenecek tek şey: Geçmişte kalmış olmanız dileğiyle" şeklinde konuştu. Son olarak, ileri demokrasi, hukukun üstünlüğü, liyakat, doğa ve Türkiye'nin yanında olduklarını belirterek, tek adam rejimine ve antidemokratik uygulamalara karşı olduklarını vurguladı ve bunları içinde bulunduran AK Parti yönetimine karşı çıkacaklarını ifade etti.