MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından alınan yeni bir kararla, İstanbul'da ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılar için önemli bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme kapsamında, İstanbul dışında kayıtlı olan ve halihazırda İstanbul'da yaşayan Suriyeliler, kayıtlı oldukları illere 24 Eylül'e kadar geri dönmek zorunda kalacaklar.

Göç İdaresi Başkanlığı'nın valilik internet sitesinde yer alan duyurusunda, "İstanbul dışında kayıtlı olmasına rağmen halihazırda İstanbul'da ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı oldukları illere 24 Eylül'e kadar dönmeleri gerekmektedir." ifadesine yer verildi. Bu süre içinde İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuran Suriyelilere, kayıtlı oldukları illere dönmek üzere yol izin belgesi verileceği bildirildi.

Bu adımın temel amacı, İstanbul'da kayıtlı olmasına rağmen diğer illerde ikamet eden Suriyelilerin yoğunluğunu azaltmak ve kayıt sisteminin güncellenmesini sağlamaktır. Aynı zamanda, depremzedelere yönelik esneklik sağlamak için İstanbul'da kalan Suriyelilere ikinci bir duyuruya kadar kalma izni verileceği belirtildi.