Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul ve çevresinde hava sıcaklıklarının daha da düşeceği ve kuvvetli yağışların etkili olacağı bildirildi. İstanbul, Marmara'nın doğusu, Güney Ege kıyıları, Antalya merkez ve batısı, Isparta ve Burdur’un doğusunda kuvvetli yağışlar beklenirken, Mersin ve Adana'da yer yer çok kuvvetli, Antalya'nın doğusunda ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar öngörülüyor.

Ayrıca, yüksek kesimlerde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Bu durum, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği anlamına gelmektedir.

6571E77B86B2454C5Cf6C6F2

KUVVETLİ SAĞANAK YERİNİ KAR YAĞIŞINA BIRAKACAK

Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı? Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların zamanla 1000 m üzeri yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.