Ankara ve İstanbul'da taksiciler, indi-bindi taksi ücretlerine yapılan akaryakıt zammının etkisiyle zam yapma kararı aldı. Yeni fiyatlarla birlikte Ankara'da indi-bindi ücreti 50 lira, İstanbul'da ise 75 lira olacak.

27 Temmuz'da gerçekleşecek olan UKOME toplantısında alınan kararlar neticesinde taksiciler, akaryakıt fiyatlarındaki artışın kendilerini olumsuz etkilediğini ve bu nedenle ücretlerinde değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, akaryakıt, yedek parça, sanayi masrafları ve trafik sigortası gibi kalemlere gelen zamların esnafın kazançlarını azalttığını açıkladı.

Taksiciler, indi-bindi ücretini eski fiyatlardan 50 liradan 50 liraya yükseltirken, açılış ücretini de 12 liradan 18 liraya çıkardı. Ayrıca, kilometre ücretini de 10 liradan 15 liraya çıkaran taksiciler, bu yeni ücretlerle hizmet vereceklerini belirtti.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

İstanbul'da da benzer bir durum yaşanıyor. İstanbul'da "indi-bindi" olarak bilinen en kısa mesafe taksi ücretine büyük bir zam yapılması gündemde. İndi-bindi ücretinin 75 TL olması isteniyor. Konuyla ilgili detaylar ise 27 Temmuz'da gerçekleştirilecek UKOME toplantısında netleşecek.