Türkiye, perşembe gününden itibaren tekrar çöl sıcaklarına maruz kalacak. Çöl sıcakları, mevsim normallerinin altında kalan sıcaklıkları yerini sağanak yağışlara bıraktıktan sonra geri dönecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonundan itibaren sıcaklıkların yükseleceği uyarısında bulundu.

S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar

Türkiye'yi etkisi altına alacak "eyyam-ı bahur", yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine işaret ediyor. Her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk gelen eyyam-ı bahur dönemi, yazın en sıcak günlerinin yaşandığı zaman dilimini ifade ediyor.

Başkent Ankara, çarşamba gününden itibaren Arabistan Basra üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Ankara'da sıcaklıklar hafta sonunda zirve yapacak ve gölgede cumartesi günü 36, pazar günü ise 39 derece sıcaklık bekleniyor.

İstanbul'da ise perşembe günü hissedilen sıcaklık 48 dereceye kadar çıkacak. Gölgede ise sıcaklıklar 37 derecelere ulaşacak.

Yeni haftada, ülkemize gelecek olan Basra sıcakları 4-5 gün boyunca etkili olacak. Ancak, 6-7 Ağustos'tan itibaren Balkanlar'da "dur" diyebileceği öngörülüyor.