İsrail'de muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınarak yerine partisi Likud'dan başka birinin gelmesi çağrısında bulundu. Gazze'den düzenlenen saldırılar sonrasında halkın Netanyahu'ya güveninin kalmadığını belirten Lapid, "Kendisine inancımızın kalmadığı bir Başbakan ile genişletilmiş bir (askeri) operasyon yürütemeyiz" dedi. Netanyahu'nun görevden ayrılması gerektiğini vurgulayan Lapid, Likud içinde birçok kişinin Başbakan'ın gitme vaktinin geldiğini düşündüğünü ifade etti.

Sigara Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: 3 Sigara Grubuna Daha Zam! Sigara Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: 3 Sigara Grubuna Daha Zam!

Lapid, partisi Yeş Atid'in, Netanyahu'dan başka bir kişinin liderliğindeki Likud Partisi öncülüğünde kurulacak kapsamlı hükümete katılacağını belirtti. Ayrıca, Netanyahu'nun partisi Likud'dan yapılan açıklamada, Lapid'in "savaş zamanında siyasi çıkarlarına göre davrandığını ve askeri operasyonu yürüten Başbakan'ı devirmeye çalıştığını görmenin üzücü ve utanç verici olduğu" ifade edildi. İşçi Partisi lideri Merav Michaeli ise Lapid'in çağrısına destek verdiğini belirtti.