Han Yunus ve Nusayrat kamplarına yoğun saldırılar gerçekleşti.

Yatırımcıya uyarı geldi: Mevduat hesabında stopaj ayarı Yatırımcıya uyarı geldi: Mevduat hesabında stopaj ayarı

Nusayrat kampında Zühd ailesine ait evin bombalanması sonucu 13 Filistinli yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Ayrıca, Han Yunus bölgesindeki Ebu Aker ailesine ait evin bombardıman sonucu bir kadın ve çocuğun yaşamını yitirmesiyle birlikte, birçok kişi yaralandı.

Gazze'deki çatışmalarda 2 askerin daha öldüğünü bildiren İsrail ordusu, 31 Ekim'den bu yana ölen asker sayısının 59'a ulaştığını açıkladı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de başlattığı kapsamlı saldırıları, İsrail'in Filistinlilere yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle gerçekleştirdi. Bu çatışmaların devamında İsrail, Gazze'ye yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazla asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze içerisindeki çatışmalarda 6'sı da Lübnan sınırında olmak üzere 380 İsrail askeri hayatını kaybetti. Kassam Tugayları'nın elinde ise 239 İsrailli esir bulunuyor.

Images (1)-125

Gazze'deki hükümetin verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde en az 5 bini çocuk ve 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bin 300 kişi yaşamını yitirdi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te ise 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 214 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'deki onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini vurdu; bazı hastaneleri bastı. Bu saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Hizbullah ile İsrail ordusu arasındaki sınır çatışmalarında ise 8 Ekim'den bu yana 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.