CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Soyer, Özgür Özel'in genel başkan olmasının ardından adaylığı konusundaki belirsizlikle karşılaştı. Adaylığı tehlikeye düşen Soyer, Özel'e uyum sağlamak amacıyla ardı ardına açıklamalarda bulundu. İlk etapta, "Bir sürpriz yaşayacağımı düşünmüyorum. Adaylık ile ilgili bir değişiklik olacağını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanıtı Soyer için hayal kırıklığı yarattı. Özel, ulusal bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, İstanbul, Ankara ve Aydın'da adaylıkların belirlendiğini belirtirken, geri kalan 8 büyükşehir için Pazartesi günü objektif anketler yapacaklarını ifade etti. İzmir için anket yapılacağını vurgulayan Özel, Soyer'in ismini anmaması kulislerde "Soyer gidici" yorumlarına neden oldu.

Images-379

Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret

Soyer'in geleceği belirsizliğini korurken, Özel'in "Başkanların durumuna karar verecek olan halkın gönlünde olan bizim de listemizde olacak. Halkın gönlünde olmayanın yerine başkasını gösteririz" sözleri, Soyer'in durumunu daha da çıkmaza soktu. Soyer ise yerel bir internet sitesine verdiği demeçte, "İzmir'de bir başkan arayışı vefasızlık değil mi?" sorusuna, "Onu bilemem. Yalnız ciddi olarak bunu hak etmediğimi düşünüyorum" şeklinde cevap vererek durumunu savundu.