Gazze'deki çatışmaların 22. gününe girerken, İsrail ordusunda önemli bir gelişme yaşandı. ABD'nin İsrail'e gönderdiği "Felluce Kasabı" lakaplı Korgeneral James Glynn, İsrail'den ayrıldı.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

İsrail ordusu, son günlerde Gazze'de sivil yerleşimlere yönelik yoğun bombardımanlar gerçekleştirerek dünya genelinde büyük eleştirilere maruz kaldı. Bu çatışmalarda çocuk, bebek, kadın ve yaşlı demeden birçok Filistinli sivil hayatını kaybetti. İsrail, Gazze'yi hedef alarak kenti adeta bomba yağmuruna tuttu.

Bu kanlı çatışmaların yaşandığı dönemde ABD, İsrail'e bir komutan göndermişti. Korgeneral James Glynn, bu operasyonların yönetiminde önemli bir rol oynuyordu. Ancak son gelişmeler, İsrail Ordusu'nda büyük bir şoku beraberinde getirdi. Glynn, görevini bırakarak ABD'ye geri döndü.

Gazze'deki çatışmaların devam ettiği bu dönemde İsrail ordusunun içindeki bu değişiklik, İsrail'in yaşadığı zorlu süreçte nasıl bir etki yaratacağı merak konusu. Ayrıca, bu değişikliğin İsrail-ABD ilişkilerine nasıl yansıyacağı da yakından takip edilmektedir.

Öte yandan, Gazze'de yaşanan son saldırının komutanı Albay Yaez Şalam'ın Hamas tarafından esir alındığı iddiaları gündeme geldi. Ancak bu iddia daha sonra İsrailli bir yayın organı tarafından geri çekildi.

Gazze'deki çatışmaların devam ettiği ve uluslararası toplumun çatışmanın sona erdirilmesi için baskı yapmaya devam ettiği bir dönemde, İsrail ordusundaki bu üst düzey değişiklikler ve gelişmeler büyük bir ilgiyle takip edilmektedir.