İsrail savaş uçakları gece boyunca Gazze şeridindeydi. Zulüm altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 12 bin kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi'nin çevresindeki yerlere bomba yağdırıldı.

Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

Bugün savaşın 24. günü bu güne kadar İsrail sivilleri katletmeyi ve savaş suçu sayılan hastaneleri bombalamaktan vazgeçmedi. Masum siviller, çocuklar, kadınlar, yaşlılar katledilirken dünya bu zulme sessiz kalıyor.

Filistin haber ajansı WAFA'nın, savaşın 24'üncü gününün başlangıcında bölgedeki kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları gece boyunca Kudüs Hastanesi'nin çevresindeki yapıları yoğun bombardımana maruz bıraktı.

Siviller haklı olarak hastanenin güvenli olduğunu düşünerek, Filistin Kızılayına bağlı Kudüs Hastanesi'ne sığındılar, hastaneye sığınan yaklaşık 12 bin kişi bombalama sırasında çok zor anlara mağzur kaldı.

Filistin Kızılayı ise,yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının Kudüs Hastanesi'ni bombalamakla tehdit ettiğini ve derhal boşaltılmasını istediğini duyurdu.

İsrail askerleri hastane çevresini kasıtlı olarak bombaladı. Yapılan açıklamamlara göre hastanenin bazı bölümleri hasar gördü. Hasara yol açtığı yetmezmiş gibi İsrail askerleri Gazze'nin Tel el-Heva bölgesinde bulunan Kudüs Hastanesi'ndeki sağlık personelinden de hastaneyi terk etmelerini ve ayrıca oraya sığınan masum savunmasız sivillerin de hastaneyi terk etmelerini istedi.

Yapılan açıklamaya göre hastanedeki sağlık personeli görev yerlerini terk etmeyecek.

Hastaneye güvenli olduğu için sığınan 12 bin kişinin yanı sıra hasta ve yaralılarla birlikte yaklaşık 800 kişinin hastanede tedavi gördüğü kaydedildi.