Isparta Emniyet Müdürlüğü, çevreyi kirletenlere karşı 81 il’e örnek olacak bir uygulama başlattı. Olay Yeri İnceleme ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte düzenli olarak mesire alanları, dini mekanlar, mezarlıklar ile park ve bahçelerdeki şişeler ve plastik bardaklardan parmak izi alıyor.

Mesire yerleri, mezarlıklar ve ibadet yerlerine atılan çöplerden parmak izi alan polis ekipleri, kimlikleri tespit edilenlere para cezası kestirdi.

KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak! KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak!

Kimlikleri tespit edilen vatandaşlara ekipler, 100 ilâ 14 bin 600 lira arasında para cezası uygulayabiliyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların mesire yerleri, parklar, mezarlıklar, türbeler ile ibadet yerlerinin bahçelerindeki kirlilikten yakındığını görünce kolları sıvadı. Ve her ilde uygulanması gereken bu uygulamyı devreye soktu.

15 gündür devam eden uygulamada çevre kirliliğinde gözle görülür bir azalma yaşandı.

Kimliği belirlenen kişilere ekipler tarafından  “çevrenin kasten veya taksirle kirletilmesi” ve “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçlarından adli işlem başlatıldı. 

Olay yeri İnceleme Şube Müdürü Komiser Sinan Akdeniz,  “Cam şişeler, sigara izmaritleri, plastik bardaklar, plastik şişelerle çevre kirletiliyor. Vatandaşlarımız, çevrenin kirletilmemesi konusunda bilgilendiriliyor. Yaz aylarında cam ve benzeri malzemelerin yangın çıkarması da engelleniyor.” dedi.