Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik yapılan saldırılar, Ortadoğu'da yeni bir gerginliği beraberinde getirdi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, bu saldırıların arkasında İran’ın bulunduğunu ve Hamas'a eylemleri için doğrudan emirler verildiğini öne sürdü. Herzog, bölgelerinde huzur ve güvenliği sağlamak adına bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken tüm önlemlerin alınacağını vurguladı.

Son Nefesinde Katilin Kim Olduğunu Söyledi! Kimse Bunu Beklemiyordu Son Nefesinde Katilin Kim Olduğunu Söyledi! Kimse Bunu Beklemiyordu

Bölgede yaşanan bu yeni dalganın sebepsiz olduğunu ve can kayıplarıyla sonuçlandığını ifade eden Herzog, olayları “sebepsiz kanlı bir saldırı” olarak nitelendirdi. İsrail'in, vatandaşlarını koruma ve ulusal sınırlarını güvence altına alma sözü verdiği bu süreçte, yaşananlar sadece bölgesel değil, global bir konu haline gelmeye başladı.

Uluslararası topluma çağrı: İran ve Hamas'ı kınayın

Cumhurbaşkanı Herzog, Hamas'ın bu saldırılardaki rolü ve İran ile olası bağlantılarına dikkat çekerken, uluslararası topluma da bir çağrı yaptı. Herzog, global toplumun, bu tür saldırıları ve terörist eylemleri finanse eden, yönlendiren tüm ülkeleri ve organizasyonları "koşulsuz" kınaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, terör eylemlerini yönlendiren ve finanse eden ülkelerle ve organizasyonlarla mücadelede uluslararası işbirliğinin önemi üzerinde durdu.