İsrail medyasının duyurduğu verilere göre, İsrail ordusunun kayıtlarında çatışmanın başlangıcından bu yana 1210 askerin sakatlandığı belirlendi. Ayrıca, ordunun resmi açıklamasında, 307 personelin çatışmalarda hayatını kaybettiği ifade edildi. 7 Ekim tarihinden bu yana, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda sakat kalan askerlerin sayısında önemli bir artış yaşandı. Kanal 12 Televizyonu'nda paylaşılan bilgiler, İsrail ordusunun, sakat kalan askerleri "engelli" olarak tasnif ettiğini ortaya koydu. 

İsrail - Filistin çatışmasının bilançosu

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" adlı bir saldırı başlattı. Saldırılar kapsamında, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirerek İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu ise onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne karşılık verdi.

İsrail ve Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, çatışmalarda 4 bin 651 Filistinli, 1400 İsrailli hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90 Filistinli öldü.

Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı

İsrail - Lübnan sınırındaki çatışmalar

8 Ekim'den itibaren İsrail-Lübnan sınırında İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda 22 Hizbullah üyesi, biri gazeteci 4 sivil ve 3 İsrail askeri hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda bir İsrailli sivil de yaşamını yitirdi.