Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren ikramiye tarihleri sonunda açıklandı. Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen ek ödeme tarihleri Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu. İşte detaylar...

6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda istihdam edilen işçilere yönelik ilave tediyelerin ödeme tarihleri belli oldu. Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak kamu işçilerine umutlu bir 2024 vadetti.

Bu kapsamda, 2024 yılında yapılacak ilave tediyelerin ödeme tarihleri şu şekilde belirlendi:

  • Birinci Yarı: 26 Ocak'ta ödenecek.
  • İkinci Yarı: 5 Nisan'da ödenecek.

Özellikle maden işletmelerinde yeraltı işlerinde çalışan işçilere ise ilave tediye tamamı 23 Aralık'ta verilecek.

Tediyenin Anlamı ve Kimlere Verileceği

Konya'da takılan Fenerbahçe şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı Konya'da takılan Fenerbahçe şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı

Tediyenin kelime anlamı "Para vb. bir şey verme, ödeme" olarak açıklanmaktadır. İlave tediye ise ek ödeme anlamına gelmektedir.

"Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkında Kanun" kapsamında, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediyeler ve özel idareler bünyesinde "hizmet akdi" ile çalışan işçilere her yıl birer aylık istihkakları tutarında ilave tediye yapılması öngörülmektedir.

Bu düzenlemeyle, 6772 sayılı Kanun kapsamında yer alan kurumlarda çalışan işçilere 2024'te yapılacak ilave tediyelerin ödeme süreci netlik kazandı. Kamu işçileri, belirlenen tarihlerde ilave tediye ödemelerini alarak maddi açıdan rahat bir nefes alacak.