Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından alınan faiz kararı sonrasında altın yatırımcılarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları...

İslam Memiş, pazartesi gününden itibaren altın fiyatlarının ikiye katlanabileceğini ve yatırımcıların nelere dikkat etmeleri gerektiğini açıkladı. Fed'in faiz oranlarını değiştirmemesi kararının altın fiyatları, dolar endeksi ve gelişmekte olan ülkelerin para birimleri üzerinde doğrudan etkisi olacağını belirtti.

İslam Memiş, Fed kararının ardından altın piyasasının ne beklediğini şu sözlerle açıkladı: "Beklenen oldu. Altın fiyatlarını uzun süredir gerek söylem gücü ile, gerekse de aldığı faiz kararlarıyla baskılayan Fed, bu toplantıda faiz artırımına gitmedi."

Ayrıca, Fed'in gelecek ay son kez 25 baz puanlık faiz artırımına gideceğini ve 2023 yılını kapatmayı planladığını ifade etti. 2024 yılında ise faiz indirimlerinin zor görüldüğünü söyledi.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

İslam Memiş, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde nasıl seyredeceğine dair şu tahminleri paylaştı: "Eylül ayında ucuz altın için son günler olduğunu belirtmiştik. Alınan karar da bu ifademizi doğruluyor. Ekim ayıyla birlikte altın fiyatlarında sert bir tırmanış göreceğiz. Ons tarafında 2000 seviyesi test edilebilir ancak beklenen yükseliş, ekim başlamadan önce kendini hissettirebilir."

Ayrıca, gram altının mevcut seviyelerini değerlendirerek altın yatırımcılarını hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

İslam Memiş, gelecekteki altın fiyatlarına dair şu tahminleri yaptı: "Fed kararlarına kadar baskı altında kalan altın, Fed sonrasında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Doların güçlü duruşu gram altında düşüş görmemizi engellemiyor. Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altın yeni rekorlara yelken açacak. Bu, altın yatırımcıları için bir fırsat oluşturuyor. 2024 yılında 2500 TL ve üzeri, 2025 yılında ise 3500 ve üzeri rakamları göreceğiz." ifadelerine yer verdi.