Gram altın fiyatları, geçtiğimiz hafta son işlem gününde ONS fiyatlarındaki dalgalanmalardan sonra 2330 TL ulaşmasıyla 70 TL birden artarak 2400 TL seviyesini geçti. Kapalıçarşı'da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altın popüler bir hal alırken İslam Memiş, 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi' sorusunun cevabını verdi.

Altın gram fiyatı kendi tarihi rekorlarını kırmayı sürdürüyor. Ons altın 2300 dolar, gram altın da 2400 TL'yi aştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın yatırımcılarının en çok araştırma yaptığı soruları cevapsız bırakmadı.



ALTINA FED HAMLESİ
2023 yılını 1961 TL'den kapanışı yapan gram altın fiyatı 2024 yılında Fed'in faiz indirimine doğru adım atacağı tahminleriyle ONS liderliğinde grafikte yukarı yönlü hareket ediyor.

YÜZDE 22 KAZANÇ SAĞLADI
Ons altın 2300 doları geçerek tüm zamanların zirvesine ulaşırken bu gelişme sayesinde altın gram fiyatı da 2400 TL seviyesini geçti. Bu sayede yıl başından bu yana gram altın sayesinde yüzde 22'nin üzerinde kazanç elde edildiği kaydedildi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi' sorusunun cevabını verdi:

"100-150 DOLARLIK SATIŞ BEKLİYORUM" 
Altının ons fiyatı 2320 dolar ile yüzde 1.24'lük haftalık kapanış gerçekleştirdi. Yani 2300 dolar psikolojik direnç seviyesi üzerinde seyrediyor. Dikkat edin 100-150 dolarlık satış bekliyorum ifadem vardı. Bu öngörüm hala geçerli.

Ons tarafındaki yükselişleri çok sağlıklı bulmuyorum. 2320 dolar seviyesinde olan bir ons altın var. Yukarıda 2350 dolar seviyesi hedeflendi. Daha yılın ikinci çeyreğinin ilk haftasında bu seviyeye kadar yükselmesi sağlıksız.

"ALTIN GÜVENLİ BİR LİMANDIR" 
Tabiki yukarı yönlü hareketler devam edecektir. Altın güvenli bir limandır. Gram altın TL fiyatı bu hafta tam 3 kez serbest piyasalarda 2400 lira seviyesi altına sarktı. Gram altın 2425-2453 lira arasında dalgalı seyir var. Alım-satımda yaklaşık 30 liralık bir aralık var. Altında genel tred yukarı. Biz yine 3000-3500 lira seviyesini bekliyoruz. Ama ons altına dikkat diyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok

"ORTA VE UZUN VADELİ FIRSAT SUNACAKTIR" 
Ons altında yaşanacak kar satışı ve geri çekilmeler haliyle gram altın tarafında da hissedilecek. Gram altın TL fiyatında göreceğimiz aşağı yönlü hareketlerde orta ve uzun vadeli yatırımcılara bir fırsat sunacaktır." şeklinde konuştu.